Haber

Avukatların yargılandığı DHKP/C davasında karar

Terör örgütü DHKP/C üyesi yahut yöneticisi oldukları argümanıyla ortalarında Çağdaş Hukukçular Derneği (ÇHD) Genel Lideri Selçuk Kozağaçlı’nın da bulunduğu 22 avukatın yargılandığı dava, karara bağlandı.

İstanbul 18. Ağır Ceza Mahkemesince Marmara Cezaevi’nin karşısındaki salonda yapılan duruşmada tutuklu sanıklar Selçuk Kozağaçlı, Barkın Timtik, Oya Aslan, öteki hatadan tutuklu Özgür Yılmaz ile kimi tutuksuz sanıklar ve avukatları hazır bulundu.

Duruşmaya, HDP Milletvekili Züleyha Gülüm, İstanbul Barosu Lideri Filiz Saraç, Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve bazı yabancı ülke barolarından avukatlar da katıldı.

Savunmalarının tamamlanmasının ardından sanıklara son sözleri soruldu.

Daha sonra kararını açıklayan mahkeme heyeti, sanık Selçuk Kozağaçlı’yı “DHKP/C silahlı terör örgütüne üye olmak” hatasından 12 yıl ve “örgüt propagandası yapmak” hatasından 1 yıl mahpus cezasına çarptırarak tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Mahkeme heyeti, sanıklardan Oya Aslan’a “DHKP/C silahlı terör örgütüne üye olmak” kabahatinden 10,5 yıl ve “terör örgütü propagandası yapmak” cürmünden 6 yıl mahpus cezası verdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu