Haber

Başakşehir’de durdurulan kamyonun kasasında çok sayıda kaçak göçmen bulundu

İSTANBUL’da polis ekipleri tarafından bir süre takip edilen çok sayıda kaçak göçmen, Başakşehir’de durdurulan kamyonun kasasından havaya ateş açarak çıktı. Kaçak göçmenler polis ekiplerini görünce kaçmaya çalıştı ancak başarılı olamadı. Eş zamanlı operasyonlarda 42 şüpheli ve 517 kaçak göçmen yakalandı. Şüphelilerden 26’sı tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Göçmen Kaçakçılığı ve Sınır Geçişleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 13 Ekim’de gövdesi brandayla kapatılan ve kaçak göçmen taşıdığı belirlenen kamyonu takip etti. Ekipler bir süre daha takibe devam ederek kamyona dur ihtarında bulundu. Kamyon şoförünün durmaması üzerine havaya ateş açan gruplar, kamyonu Başakşehir Mahmutbey gişesinde durdurmayı başardı. Ekipler tırın brandasını açmaya çalışırken kaçak göçmenler kaçmaya çalıştı; ama başarılı olamadı.

42 ŞÜPHELİ VE 517 YASA DIŞI GÖÇMEN YAKALANDI

Göç polisinin aynı gün gerçekleştirdiği eş zamanlı operasyonlarda 42 şüpheli ve 517 kaçak göçmen yakalandı. Operasyon kapsamında yapılan aramalarda, şüphelilerin göçmen taşımakta kullandığı 10 araç, 1 bot, 1 yelkenli, 5 ruhsatsız silah, 133 bin 500 Türk lirası, 4 bin 910 dolar, 725 euro, uyku tulumu, 1 kişi ele geçirildi. yaşam malzemelerinin bulunduğu depo, hawala kitapları, şifreli eşyalar bulundu. notlara el konuldu.

Organizatör ve şoför olduğu belirlenen 42 şüpheliden 4’ü emniyetteki ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Geriye kalan 38 şüpheli ise adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 26’sı tutuklanırken, 9 kişi adli kontrol şartıyla, 3 kişi ise savcılıkça serbest bırakıldı.

KAÇMAYA ÇALIŞTIKLARI ANLAR KAMERADA

Polis ekiplerinin kaçak göçmenlerle dolu tırı durdurduğu anlar başka bir sürücünün cep telefonu kamerasına yansıdı. Görüntülerde, ekiplerin kamyondaki kaçak göçmenleri indirmeye çalıştığı, bazılarının ise brandayı yırtarak kaçmaya çalıştığı anlar da görülüyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu