Ekonomi

Ethereum iki yeni gelişmeyle baskı altında

Investing.com – Kripto para piyasasındaki en büyük altcoin Ethereum, yakın zamanda farkettim bitcoin ETF’nin onaylanmasının ardından bir süre ilgi odağı oldu. Ancak SEC’in son kararı beklentilerin bir süre rafa kaldırılmasına neden oluyor. Öte yandan iflas savunma sürecinde olan kripto kredi şirketi Celsius’un Ethereum transferi piyasada huzursuzluğa neden oldu.

SEC, BlackRock’un spot Ethereum ETF başvurusunu erteledi

Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), Siyah KayaÖnerilen kural değişikliğinin gözden geçirilmesi için daha fazla zamana ihtiyaç olduğu gerekçesiyle, başvurduğu spot Ethereum borsa yatırım fonu (ETF) ile ilgili kararını erteledi.

SEC’in ilgili başvuruları karara bağlamak için 240 günü olduğu bilinirken, karar için son tarih Aralık ayında yapılan başvuruya göre Ağustos ayına düşüyor. Ancak ETF uzmanları kararın mayıs ayında verilebileceğini öngördü. Çünkü diğer spot Ethereum ETF başvuruları için nihai karar tarihleri ​​23 Mayıs ile 3 Ağustos arasında. Uzmanlar, spot Bitcoin ETF’de olduğu gibi ilk başvuru için son karar tarihi olan mayıs ayında tüm başvuruların sonuçlanacağını düşünüyor.

Celsius, 35 milyon dolar değerindeki ETH’yi kripto borsalarına taşıdı

İflas savunması yapan kripto kredi platformu Celsius Network, en son Blockchain raporlarına göre Coinbase’e 11.000 ETH ve FalconX’e 2.200 ETH aktardı.

Blockchain analiz platformu Lookonchain’in verdiği bilgiye göre, Celsius’a bağlı iki staking cüzdanı şu anda piyasada yaklaşık 1,3 milyar dolar değerinde 557.081 ETH’nin hala satılmaya hazır olduğunu gösteriyor. Öte yandan Celsius’un daha önce portföyündeki altcoinleri Bitcoin ve Ethereum’a dönüştürdüğü açıklandı.

Celsius, Temmuz 2022’de bir dizi kripto şirketiyle birlikte iflas ilan etti. O dönemde platformun yerel varlığı olan CEL’in değeri neredeyse sıfırdı. Bu gelişmenin ardından şirketin CEO’su Alex Mashinsky’nin ABD’deki düzenleyici otoriteler tarafından çeşitli suçlamalarla suçlanması şirkete ikinci darbe oldu.

Son gelişmelerde santigratalacaklılarına ödeme yapmak üzere Bitcoin madenciliği operasyonlarına ve kripto para staking hizmetlerine odaklanmak üzere NewCo adında bir şirket kurmak için mahkeme onayı aldı.

Ethereum’da son durum

ETF beklentileri ışığında Ethereum, geçtiğimiz hafta değerini 2.400 dolar aralığında korumayı başardı. Ancak ETF’lere ilişkin erteleme kararlarının ardından düşüşe geçen kripto para, genel piyasa eğilimiyle birlikte bu hafta başından bu yana değerinin yüzde 10’a yakınını kaybetti. Negatif görünümünü koruyan Ethereum, sabah saatlerinde 2.200 dolar aralığında hareket ediyor.

Kısa vadeli fiyat hareketlerine bakıldığında Ethereum’un son 3 gündür aralık ayından bu yana baz alınan bölgeye gerilediği görülüyor.

InvestingPro ile Kârlı Yatırımın Keyfini Çıkarın!

Yatırımlarınıza değer katmanın en akıllı yolu InvestingPro’dan geçiyor! Borsa verilerinden rayiç değerlere, sağlık koşullarından profesyonel grafiklere kadar her şey burada. Artık seçtiğiniz planda %60’a varan indirimden yararlanabilirsiniz. Yıllık abonelik için INVTROZEL1A iki yıllık abonelik için INVTROZEL2 Bu kodlarla 31 Ocak’a kadar indirimlerden yararlanın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu