Ekonomi

Globe Life ilk çeyrek kârında artış kaydetti

Globe Life Inc. (NYSE:GL) Pazartesi günü yaptığı açıklamada, güçlü yatırım getirileri ve sigortalama performansının etkisiyle ilk çeyrek kârının arttığını bildirdi. Sigortacı, geçen yılın aynı döneminde 1,10 milyar dolar olan toplam primlerin 1,15 milyar dolara yükseldiğini gördü.

Sigorta şirketleri, hem kurumsal hem de devlet müşterilerinden gelen tutarlı harcamalarla, ekonomik gerileme dönemlerinde bile poliçelerine yönelik istikrarlı bir taleple karşılaşmaktadır. Bu dayanıklılık şirketin son dönemdeki performansında da kendini göstermiştir.

Daha geniş öz sermaye piyasaları, Globe Life gibi sigortacılar için yatırım gelirini olumlu yönde etkileyen bir artış yaşadı. Bu şirketler genellikle fonlarının bir kısmını çeşitlendirmek için farklı varlık sınıflarına tahsis etmektedir. Bu strateji, Globe Life’ın net yatırım gelirinde %10’luk bir artış sağlayarak bu çeyrekte 282,6 milyon dolara ulaşmıştır.

Globe Life’ın 31 Mart’ta sona eren üç aylık dönemde hisse başına net işletme geliri, bir önceki yıl hisse başına 2,53 $ iken 2,78 $’a yükseldi. İleriye dönük olarak sigortacı, cari yıl için işletme gelirinin hisse başına 11,50 ila 12,00 $ arasında değişeceğini tahmin ediyor.

Globe Life ayrıca, potansiyel bir satın alma ile ilgili karartma döneminin ilk çeyrekte sona ermesinin ardından hisse geri alım programını yeniden başlatmayı planladığını belirtti.

Nisan ayının başlarında Fuzzy Panda Research, şirketi çok sayıda sigorta dolandırıcılığı vakasıyla suçlayarak Globe Life’ta kısa pozisyon aldığını duyurmuştu. Bu durum Globe Life’ın hisse fiyatında önemli bir düşüşe yol açarak son on yılın en düşük seviyesine ulaşmasına neden oldu. Globe Life, Fuzzy Panda Research tarafından yapılan analizin gerçekleri çarpıttığını ve şirketin yanlış bir şekilde olumsuz bir imajını çizmek için kanıtlanmamış iddialara ve spekülasyonlara dayandığını belirterek bu iddiaları reddetti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu