Haber

İsrail’i eleştiren Web Summit CEO’su Paddy Cosgrave görevinden istifa etmek zorunda kaldı

Dünyanın en büyük teknoloji zirvesi olan Web Summit’in CEO’su Paddy Cosgrave şunları söyledi: İsrailhakkındaki açıklamalarının ardından Facebook ve Google gibi katılımcıların zirveden çekilmesi nedeniyle istifa etmek zorunda kaldı.

“BATILI LİDERLERİN BİRÇOK SÖYLEMLERİNDEN ŞOK OLDUM”

Cograve, İsrail Geçen hafta sosyal medyada, Gazze’ye yönelik saldırılara yanıt olarak, “Bir kez olsun doğru olanı yapan İrlanda hükümeti hariç, birçok Batılı liderin ve hükümetin söylemleri ve eylemleri karşısında şok oldum. Savaş suçları, müttefikler tarafından işlenmiş olsa ve ne oldukları açığa çıkmış olsa bile, savaş suçlarıdır.” “Yerleştirilmesi gerekiyor” diye mesaj attı.

BİRÇOK YATIRIMCI ZİRVEYE KATILMAKTAN VAZGEÇTİ

Cosgrave’in bu açıklamaları birçok yatırımcı ve teknoloji kurucusunun tepkisine neden oldu. Cosgrave daha sonra özür dilese de birçok yatırımcı ve şirket zirveye katılmayacağını açıkladı. Alphabet’in sahibi olduğu Google ve Meta’nın yanı sıra Amazon, Intel ve Siemens gibi birçok firma da fuara gelme planlarını iptal ettiklerini duyurdu. İsrail haberlerCalcalist haber sitesine göre, bir grup İsrailli yatırımcı da ortak bir açıklama yaparak etkinliğin boykot edilmesi çağrısında bulundu.

YAYINLADIĞI ÖZÜR MESAJI ÇALIŞMADI.

70 bin kişinin ağırlanacağı etkinlikle ilgili tehditlerin ardından Cosgrave bir özür mesajı yayınladı. Cosgrave yaklaşık 600 kelimelik özründe şunları söyledi: Hamas “‘nin eylemleri kötü, iğrenç ve canavarcadır” dedi. Cosgrave, İsrail’e “Hamas’ın baskılarına tepki olarak uluslararası hukukun sınırlarını aşmaması” çağrısında bulunduğunu ancak sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtti.

Boykot devam edince görevinden istifa etti

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu