Haber

İsrailli Bakan Filistinlilerin sınır dışı edilmesini destekliyor

İsrail’de aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, Gazze Şeridi’ndeki Filistinlilerin başka ülkelere sürgün edilmesi çağrılarına destek verdi.

Sosyal medya platformundan Ben-Gvir, Filistinlilerin sürgüne gönderilmesi çağrısında bulundukları yazıdan alıntı yaparak yazıyı paylaştı.

İsrailli Bakan: “Gerçek şu ki, herkes Yahudi gücünden bahsediyor.” İfadelerini kullandı.

Danny Danon ve Ram Ben-Barak dün yayınlanan makalelerinde uluslararası topluma Gazze Şeridi’ndeki Filistinlileri kabul etmeye çağrıda bulundu.

Avrupa ülkelerinin çatışmalardan kaçan mültecilere yardım konusunda uzun bir geçmişe sahip olduğuna dikkat çekilen yazıda, her ülkeye en az 10 bin kişinin kabul edilmesinin Gazze’deki krizin hafifletilmesine yardımcı olacağı iddia edildi.

İsrail’in aşırı sağcı Maliye Bakanı Bezalel Smotrich de bugün Gazze’deki Filistinlilerin gönüllü olarak başka ülkelere göç etmesinin “doğru insani çözüm” olduğunu iddia etti.

Ben-Gvir, İsrail’in terör faaliyetleri nedeniyle 1998’de yasakladığı ve ABD’nin terör örgütü olarak tanımladığı ırkçı “Kah” hareketinin de eski bir üyesiydi.

Görüşlerinin radikalliği nedeniyle askerlikten muaf tutulan ve hakkında “nefret, kışkırtıcı konuşma ve ırkçılık” gibi suçlamalarla 53 iddianame hazırlanan Ben-Gvir, 2007 yılında “ırkçılık ve terör örgütüne destek vermek” suçlamasıyla suçlu bulunmuştu. .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu