Teknoloji

Ocak Ayında Flaş Araçlarını İzinsiz Kullanan Kişilere Milyonlarca Lira Para Cezası Verildi

Özellikle otoyollarda görülüyor yanıp sönen araba sürücüleri Yolu açmak için polis gibi ses veya ışıklı sinyaller kullanarak trafiğin güvenliğini tehlikeye atıyorlar. Alışılmışın dışında kullanılan bu sistem, gruplar tarafından fark edildikçe cezaları da beraberinde getiriyor.

Ocak ayının sonuna yaklaşırken, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Bu tür araçları kullanan sürücülere yılın ilk ayında ne kadar ceza kesildiğini paylaştı. Ayrıca Yerlikaya, X hakkındaki paylaşımında farklı istatistiklere de yer verdi.

Toplam 5 milyon TL para cezası!

Yerlikaya, paylaşımında 26 Ocak’a kadar toplam 807 sürücünün tespit edildiğini ve bu sürücülerin araçlarındaki radarların kaldırıldığını duyurdu. Bunun dışında bu sürücülerin toplam 5 milyon 196 bin TLAyrıca para cezası kesildiğini de belirtti.

Açıklamanın tamamı şu şekilde:

Araçlarda mevzuatın izin vermediği ışıklı veya sesli uyarı levhalı cihazları kullanan (Flaşörlü Işıklar) veya Emniyet şeridini ihlal eden sürücülere karşı kontrollerimiz kesintisiz olarak devam edecektir.
“Emniyet Genel Müdürlüğü Trafik Müdürlüğü koordinasyonunda 81 il Trafik Denetleme Şube Müdürlükleri tarafından 01-26 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen kontrollerde, ‘ışıklı veya sesli uyarı levhalı cihazları takarak kullanan’ kişilere karşı 01-26 Ocak 2024 tarihleri ​​arasında gerçekleştirilen kontrollerde, mevzuatta izin verilmeyen araçlara ilişkin”;
807 sürücünün kimliği belirlenerek araçlarındaki ışıklı ve sesli uyarı levhaları (flaşör) bulunan cihazlar kaldırıldı.
5 milyon 196 bin TL para cezası kesildi.
Her zaman söylediğimiz gibi,
TRAFİKTE ÖNCELİĞİMİZ:
“ÖNCE İNSANLAR”
Ambulans, itfaiye, polis gibi görevleri sırasında ışıklı veya sesli uyarı levhalı cihazlar kullanan araçlarımızın trafikte önceliği insan sağlığı ve suçlularla mücadeledir.

Yanıp sönen araçlarla ne sıklıkla karşılaşıyorsunuz?

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu