Haber

Ormana da sıçrayan yangın, 3 saatte kontrol altına alındı.

Ormana da sıçrayan yangın, 3 saatte kontrol altına alındı.

ADIYAMAN – Adıyaman Ali Dağı’nın çimenlik alanında başlayan ve ormana sıçrayan yangın, 3 saatte kontrol altına alındı.

Çok sıcaktan çıktığı düşünülen yangın, Adıyaman Kahta Karayolu üzerindeki Ali Dağı’nın eteğinde bulunan mesire alanına yakın çimenlik alanda çıktı. Yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü. Çam ormanının içine doğru dikkat çekecek şekilde ilerleyen alevler, kısa sürede yaklaşık 2 hektarlık bir alana yayıldı.

Yangını söndürmek için Orman İşletme Müdürlüğü, Adıyaman Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü, jandarma ve güvenlik görevlileri seferber oldu. Deprem anında binalara su püskürten tankerler de yangını söndürmek için gelen itfaiye araçlarına destek oldu.

Yangına müdahale eden görevliler, alevlerin ortasında kalan 2 kaplumbağayı alarak alevlerin ortasından çıkardı. Yangında ormandaki bahçeler zarar görürken, arı kovanları küle döndü.

Yaklaşık 2 hektarlık bir alanı yakan örtü yangında ağaçlarda hasar oluştu. Üç saatlik müdahalenin sonunda yangın kontrol altına alınarak soğutma çalışmalarına başlandı. Adıyaman Vali Yardımcısı Muhammet Tugay yangın yerine gelerek bilgi aldı.

Olayla ilgili bilgi veren Adıyaman Orman İşletme Müdürü Murat Tuncer, “Yaklaşık 1 saat önce gelen ihbar üzerine buraya geldik. Yangından etkilenen alan 1.5 hektarı gösteriyor ancak daha kesin bir rakam veremiyoruz. Yangının çıkış sebebi” şu an için bilinmiyor ama kontrol altına alındı. İnşallah daha fazla büyümeden yangını kurtaracağız” dedi.

haber-ardesen.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu