Teknoloji

Sıfır Araba Kokusu Neden Olur, Zararlı mı? Neden Sevilir?

Şimdi her zamankinden daha zor olsa da, hepimiz hayatımızda en az bir kez yaptık. hiçbiri araba kokusu onu özümsedik. Evet, tam şu anda burnunuzun dibinde hissettiğiniz o kokudan bahsediyoruz. Eşsizdir, tarif etmeye kelimeler yetmez ama özellikle araba severleri mest eder. Üstelik bazı firmalar işi o kadar ileri bir noktaya taşımışlar ki sıfır araba kokusu ortadan kalkıyor. oda kokularıüretilmiş.

Peki ya bu koku? Neden Hiç merak ettin mi? Markası ne olursa olsun hemen hemen tüm yeni arabalarda duyacağınız o kokunun değerli sebepleri var. Özellikle sıfır araba kokusuna hayran olan okurlarımızın bu içeriği, dikkatlice okurken Faydalar var. Hazırsanız o efsane kokuyu incelemeye başlayalım.

Yeni arabalar neden kokar?

Yepyeni bir araba aslında sadece birkaç hafta, muhtemelen birkaç ay önce üretildi. Fabrika çalışanları metrelerce kumaş kullanıyor. kaplamalar plastik gibi diğer kaplama malzemelerine şekillendirilmiş ve yapıştırılmıştır. Bütün bu aletler doğal bir alete yerleştirilmiş, kimyasallariçerir.

Zamanla tutkaldan, ahşap veya plastik kaplamadan veya kumaştan ayrılan bu kimyasallardır (VOC’ler olarak da adlandırılır). sallanmak başlar. Bu karmaşık denklemin sonucu sıfır araba kokusudur. Aslında koltuk değneği, ahşap dolap ya da buzdolabı kokusu ile sıfır araba kokusu birebirdir. aynı sebeptenkaynaklıdır.

Bazı durumlarda daha fazla hissedilir.

Yeni arabalarda koku her zaman aynı seviyede hissedilmez. Bunun çok kolay bir nedeni var: Sıcaklık . Sıcaklık ne kadar yükselirse ve araba bu yüksek sıcaklığa ne kadar çok maruz kalırsa koku o kadar güçlü olur.

Bunun nedeni, gaz çıkışının ve sıcaklığın gerçek orantılı olmasıdır. Ortam ısındıkça gaz salınımı artacağından ortamda hissedilen koku artacaktır. keskinleştirmeksebep olacak.

Yeni araba kokusu neden sevilir?

ABD merkezli bir şirket olan 12.29, sıfır araba kokuları üzerine araştırma yapan kurumlardan biridir. Araştırmalar, yeni araba kokusundan hoşlanmanın ardında yatan şeyin ne olduğunu göstermiştir. Psikoloji olduğunu söylüyor. Dawn Goldworm bu olayı şöyle açıklıyor: Rastgele yeni bir şeyin kokusuyla ilgili gerçekten ilginç olan şey… Genellikle gurur ve başarı duygusuhissetmektir.

Peki, bu bir sağlık riski midir?

Bu sorunun cevabı ne yazık ki evet. 2000’lerin başından beri Yapılan araştırmalar, sıfır araba kokusuna neden olan kimyasalların sağlık açısından risk oluşturduğunu göstermiştir. Bu içerikte; baş dönmesi veya nefes darlığı gibi bazı sağlık sorunlarıdoğrudan yeni araba kokusuyla ilgili olabilir.

1969 yılından bu yana kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak hizmet veren Ekoloji Merkezi, 2011-2012 döneminde faaliyete geçmiş ve ” En popüler” olarak bilinen 200 sıfır otomobil üzerinde araştırma yaptı.

Bu araştırmada, araçların direksiyon simidi, kolçaklar ve koltuklar gibi içini oluşturan hemen hemen her aygıtın gaz emisyonuna sahip olduğu belirlendi. Olay öyle bir noktadaydı ki bir arabada kokuya neden olan en az koku miktarı 275 çeşit kimyasaloradaydı.

Üstelik bu kimyasalların arasında insan sağlığı için kritik derecede riskli elementler de bulunuyordu. Mermi , klor, bazı ağır metaller, PVC ve brom bunlardan bazılarıydı. Peki, insanların bu kimyasallara maruz kalma riskleri nelerdi?

Sıfır araç kokusundan kaynaklanan rahatsızlıklar:

Bilim insanlarına göre sıfır araba kokusuna aşırı maruz kalma; tiroid bozuklukları, öğrenme ve hafıza problemleriDoğurganlığın azalmasına, karaciğer, testis veya böbrek ve kan hastalıklarına neden olabilir.

O yıllarda yapılan araştırmalara göre sıfır araba kokan araba “en sağlıklısı”, 2012 honda civic olarak kaydedildi. En sağlıksız araba 2012 Mitsubishi Outlander Sport’du.

Otomotiv üreticileri sıfır araç kokusu konusunda farklı adımlar attı.

En son teknoloji insan sağlığının korunmasına yardımcı olmuştur. Öyle ki artık otomotiv üreticileri daha az israf içerikSahip oldukları kaplamaları kullanarak sıfır araba kokusunun sağlık risklerini ortadan kaldırmaya başladılar.

Nissan gibi bazı markalar özel bir ” koklama takımı“Çin gibi otomobil kokusunun sevilmediği ülkelerde bile. koku gidericigirişimlerde bulundu.

Nissan’ın sıfır araba kokusu sağlamak için ne kadar uğraştığını görmek isterseniz aşağıdaki görseli izleyebilirsiniz.

armutluhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu