Yaşam

Travmatik Olan ve Uzun Süre Akılda Kalan Filmler

Merhaba. Çocukken de izlesek, olgunlaştığımızda da izlediğimize pişman olduğumuz filmler vardır. Uzun süredir üzerimizde bıraktığı etkiden kurtulamıyoruz. Bu içeriğimde sizler için izleyende travmatik etki bırakan sinemaları listeledim. Bu tarz filmleri seviyorsanız izleyebilirsiniz.

İyi seyirler.

1. İnsan Kırkayak (2009)

Çılgın bir bilim adamı, üç turisti bir mahzene kilitler ve onlardan bir insan çıyan yaratmak için ağızlarını birbirlerinin rektumlarına diker.

Yönetmen: Tom Altı

Oyuncular: Dieter Laser, Ashley C. Williams, Ashlynn Yennie

2. Adam Köpeği Isırıyor (1992)

Bir film grubu, günlük rutinlerini sürdürürken acımasız bir hırsız ve kalpsiz bir katili takip eder. Ancak film grubu tarafsızlığını kaybedip yardım etmeye başlayınca sorunlar başlar.

Yönetmenler: Rémy Belvaux, André Bonzel, Benoît Poelvoorde

Oyuncular: Benoît Poelvoorde, Jacqueline Poelvoorde-Pappaert, Nelly Pappaert

3. Tavşan Jojo (2019)

Kahramanı ve hayali arkadaşı ülkenin diktatörü Hitler olan genç bir Alman çocuk, annesinin evlerinde Yahudi bir kızı sakladığını öğrenince şok olur.

Yönetmen: Taika Waititi

Oyuncular: Roman Griffin Davis, Thomasin McKenzie, Scarlett Johansson

4. Tepelerin Gözleri Var (2006)

Filmde, seyahat eden bir aile, medeniyetten uzak bir nükleer tesise yakın bir çölde mutasyona uğramış yamyam kümesinin hedefi haline gelir ve aile kaçmak için çabalamak zorundadır.

Yönetmen: Alexandre Aja

Oyuncular: Ted Levine, Kathleen Quinlan, Dan Byrd

5. Pansiyon (2005)

Üç sırt çantalı gezgin, kendilerini bekleyen cehennem hakkında hiçbir fikirleri olmadan eğlence için tatmin beklentilerini karşılamayı vaat eden bir Slovak şehrine savurur.

Yönetmen: Eli Roth

Oyuncular: Jay Hernandez, Derek Richardson, Eythor Gudjonsson

6. Geri Dönülemez (2002)

Paris’te travmatik bir gecenin olayları, güzel Alex’in bir altgeçit tünelinde bir yabancı tarafından vahşice tecavüze uğrayıp dövülmesiyle ters kronolojik sırayla gelişir.

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Monica Bellucci, Vincent Cassel, Albert Dupontel

7. Toplum (1989)

Bevery Hills malikanesinde yaşayan sıradan bir genç çocuk, ailesinin sosyal seçkinler için korkunç bir seks partisi tarikatının parçası olduğunu keşfeder.

Yönetmen: Brian Yuzna

Oyuncular: Billy Warlock, Concetta D’Agnese, Ben Slack

8. Amerikan Tarihi X (1998)

Film, babasının siyahiler tarafından öldürülmesinin intikamını almayan, çalışan bir neo-Nazi gencin hikayesini anlatıyor. Ama bu adam şimdi küçük kardeşinin aynı yanlış yola girmesine engel olmaya çalışıyor.

Yönetmen: Tony Kaye

Oyuncular: Edward Norton, Edward Furlong, Beverly D’Angelo

9. Doruk (2018)

Fransız dansçılar, soğuk bir kış gecesinde prova yapmak için ücra, boş bir okulda toplanırlar. Tüm gece süren kutlama, sangrialarının LSD ile karıştırıldığını öğrendiklerinde halüsinasyonlu bir kabusa dönüşür.

Yönetmen: Gaspar Noé

Oyuncular: Sofia Boutella, Romain Guillermic, Souheila Yacoub

10. Otomatik Portakal (1971)

Gelecekte geçen bu filmde, sadist bir çete lideri olan Alex hapsedilmiştir ve davranıştan kaçınma deneyi için can atmaktadır. Ancak işler Alex’in planladığı gibi gitmez.

Yönetmen: Stanley Kubrick

Oyuncular: Malcolm McDowell, Patrick Magee, Michael Bates

11. İhtiyar (2003)

Oh Dae-Su, kaçırılıp on beş yıl hapis yattıktan sonra serbest bırakılır. Ancak beş gün içinde kendisini hapseden kişiyi bulması gerektiğini öğrenir.

Yönetmen: Park Chan-wook

Oyuncular: Choi Min-sik, Yoo Ji-tae, Kang Hye-jeong

12. Her Zaman Şeytan (2020)

Kötü adamlar, yolsuzluk ve vahşetle dolup taşan savaş sonrası bir taşra kasabasında kendini sevdiklerini korumaya adamış genç bir adamın etrafında toplanır.

Yönetmen: Antonio Campos

Oyuncular: Bill Skarsgård, Tom Holland, Banks Repeta

13. Diane Teyzede Bir Terslik Var (2011)

Bu belgesel, bir aracın çarptığı ve kendisi de dahil birçok kişiyi öldüren bir kadının davasının perde arkasını araştırıyor. Gerçekten pervasız bir sarhoş muydu yoksa mükemmel bir anne miydi?

Yönetmen: Liz Garbus

Oyuncular: Jesse Temple, Brad Katinas, Diane Schuler

14. Bir Rüya İçin Ağıt (2000)

Dört Coney Adalı’nın uyuşturucu kaynaklı ütopyası, bağımlılıkları derinleştikçe paramparça olur. Filmde uyuşturucu bağımlısı bir genç ile televizyon bağımlısı annesi arasındaki uçurumun her geçen gün büyüdüğüne tanık oluyoruz.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Ellen Burstyn, Jared Leto, Jennifer Connelly

15. Köpek Dişi (2009)

Kontrolcü ve son derece manipülatif bir baba, üç yetişkin çocuğunu genişleyen aile yerleşkesinde tuzağa düşürür ve onları kalıcı bir çocukluk durumuna sokar.

Yönetmen: Yorgos Lanthimos

Oyuncular: Christos Stergioglou, Michele Valley, Angeliki Papoulia

16. Mutluluk (1998)

30 yaşındaki Joy Jordan, ailesinin geride bıraktığı New Jersey konutunda yalnız yaşayan bekar bir genç kadındır. Joy’un iki kız kardeşi, Joy’a küçümseme ve acımayla bakarken, kabullenemedikleri kendi sorunları vardır.

Yönetmen: Todd Solondz

Oyuncular: Jane Adams, Jon Lovitz, Philip Seymour Hoffman

17. Deccal (2009)

Kederli bir çift, kırılan kalplerini ve sorunlu evliliklerini onarmayı umarak ormandaki kulübelerine çekilir, ancak kendilerini doğanın kargaşasına kaptırırlar ve işler daha da kötüye gider.

Yönetmen: Lars Von Trier

Oyuncular: Willem Dafoe, Charlotte Gainsbourg, Storm Acheche Sahlstrom

18. Anne! (2017)

Başarılı bir şair ve sakin ve sıradan bir hayat süren eşinin ilgisi, evlerine giren davetsiz misafirlerin huzurlu hayatlarını bozmasıyla sınanır.

Yönetmen: Darren Aronofsky

Oyuncular: Jennifer Lawrence, Javier Bardem, Ed Harris

19. Se7en (1995)

Biri işe yeni başlayan, diğeri gazi olan iki dedektif, Hristiyanlıkta temsil edilen yedi ölümcül günahı işleyen insanları öldüren bir seri katilin peşine düşer.

Yönetmen: David Fincher

Oyuncular: Morgan Freeman, Brad Pitt, Kevin Spacey

20. Mükemmellik (2018)

Sorunlu müzik dahisi Charlotte, eski okulunun yeni yıldız öğrencisi Elizabeth’i aradığında, karşılaşma her iki müzisyeni de şok edici sonuçları olan uğursuz bir yola sokar.

Yönetmen: Richard Shepard

Oyuncular: Marie Maskell, Allison Williams, Christina Jastrzembska

21. Kurtuluş (1972)

Cahulawassee Nehri’ni baraj yapılıp göle dönüştürülmeden önce görmeye kararlı olan açık hava hayranı Lewis Medlock, arkadaşlarını asla unutamayacakları tehlikeli bir Amerikan kırsalına kano gezisine çıkarır.

Yönetmen: John Boorman

Oyuncular: Jon Voight, Burt Reynolds, Ned Beatty

22. Yeşil Cehennem (2013)

Bir grup aktivist öğrenci, yağmur ormanlarını kurtarmak için Amazon’a gider ve çok geçmeden yalnız olmadıklarını ve hiçbir uyumsuzluğun cezasız kalmadığını keşfederler.

Yönetmen: Eli Roth

Oyuncular: Lorenza Izzo, Ariel Levy, Aaron Burns

23. Diş (2014)

Atılgan ve kibirli bir podcast yayıncısı, deniz aygırlarına oldukça rahatsız edici bir düşkünlüğü olan gizemli bir münzeviyle röportaj yapmak için Kanada’ya gittiğinde beklediğinden fazlasını alır.

Yönetmen: Kevin Smith

Oyuncular: Justin Long, Michael Parks, Haley Joel Osment

24. Çiğ (2016)

Film, ailesi sayesinde genç bir vejetaryen olan genç bir kızın başladığı veteriner okulunda ilk kez et tatmak zorunda kalması sonucu gelişen karşı konulamaz et tutkusu ve buna bağlı bazı olayları konu alıyor.

Yönetmen: Julia Ducournau

Oyuncular: Garance Marillier, Ella Rumpf, Rabah Nait Oufella

25. Suspiria (2018)

Bir sanat yönetmeni, hırslı bir genç dansçı ve kederli bir psikoterapistin yer aldığı dünyaca ünlü bir dans grubunun merkezinde dönen bir karanlık pusuda bekliyor. Bazıları bu kabusa yenik düşerken, diğerleri sonunda uyanacaktır.

Yönetmen: Luca Guadagnino

Oyuncular: Chloe Grace Moretz, Tilda Swinton, Doris Hick

26. Busan’a Giden Tren (2016)

Güney Kore’de bir zombi virüsü patlak verirken, Seul’den Busan’a giden trende yolcular hayatta kalma mücadelesi verir.

Yönetmen: Sang-ho Yeon

Oyuncular: Gong Yoo, Jung Yu-mi, Ma Dong-seok

27. Kevin Hakkında Konuşmalıyız (2011)

Kevin’in annesi, Kevin büyüdükçe söylediği ve yaptığı giderek artan tehlikeli şeylere rağmen garip çocuğunu sevmekte zorlanır. Ancak Kevin bunları yapmaya yeni başlıyor ve son perdesi herkesin hayal edebileceğinden daha büyük olacak.

Yönetmen: Lynne Ramsay

Oyuncular: Tilda Swinton, John C. Reilly, Ezra Miller

28. Savaş Royale (2000)

Gelecekte geçen filmde, Japon hükümeti dokuzuncu sınıflardan oluşan bir sınıf toplar ve onları devrimci aksiyon ‘Battle Royale’in bir parçası olarak birbirlerini öldürmeye zorlar.

Yönetmen: Kinji Fukasaku

Oyuncular: Tatsuya Fujiwara, Aki Maeda, Tarō Yamamoto

29. Midsommar (2019)

Bir çift, kırsal bir memleketin efsanevi İsveç yaz ortası festivalini ziyaret etmek için Kuzey Avrupa’ya gider. Pastoral bir atmosferde başlayan şey, bir anda pagan bir tarikatın elinde giderek daha şiddetli ve tuhaf bir rekabete dönüşür.

Yönetmen: Ari Aster

Oyuncular: Florence Pugh, Jack Reynor, Vilhelm Blomgren

30. Şehitler (2008)

Genç bir bayanın, çocukken onu kaçıran ve işkence eden insanlardan intikam alma arayışı, onu ve aynı zamanda çocuk istismarı mağduru olan bir arkadaşını ahlaksızlık cehennemine doğru gerçekten feci bir yolculuğa çıkarır.

Yönetmen: Pascal Laugier

Oyuncular: Morjana Alaoui, Mylene Jampanoï, Catherine Bégin

Bu filmlerden hangisi sizi en çok etkiledi? Yorumlarını bekliyoruz.

ercisajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu