Haber

Yıldırım Kaya’dan Bakan Özer’e: “Tarikat ve Vakıflarla Yapılan Protokolleri Çöpe Atın. Bunu Yapmazsanız Tüm Olumsuzluklardan Kurtulursunuz…

CHP Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya, İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’in, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in 6 yaşındayken kızıyla evlenmesine ilişkin tweet’ini getirdi. Kaya, “Bu okul müdürü bir saniye bile görevde kalamaz. İstanbul Valisi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü, bu olaya sessiz kalamazsınız.” Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e seslenen Kaya, “Tarikat ve vakıflarla yapılan protokolleri çöpe atın. Bunu yapmazsanız olacak tüm olumsuzlukların sorumluluğunu alırsınız.”

Yıldırım Kaya, Mahmut Özer’in yanıtlaması talebiyle bugün TBMM’ye sunduğu soru önergesinde, İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit hakkında tweet attığı için herhangi bir işlem yapılıp yapılmadığını sordu. İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel, 6 yaşındayken kızıyla evlendi. Kaya, önergesinde şu ifadelere yer verdi:

“İsmailağa Cemaati Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in müridi kızı HKG ile 6 yaşında evlenmesi ve çocuğun çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığının ortaya çıkması, toplumda büyük bir infiale neden oldu.Kayıt ve görüntülerle hata duyurusu yapılması sonucunda konu yargıya taşındı ve ilgililerin en az 27 yıl hapis cezasına çarptırılmaları istendi. Çocuğa tecavüz eden Kadir İşdeli de cinsel saldırıdan ceza aldı.

Tüm bu gerçekler ortadayken, Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit, sosyal medya hesabından halkı kin ve düşmanlığa tahrik eden, küçük düşürücü paylaşımlarda bulundu.

Paylaşımda şu ifadelere yer verildi:

Ey iman edenler! Bir fasık size bir haber getirirse, o haberin doğruluğunu araştırın ki, bilmeden bir topluluğa zarar vererek yaptığınıza pişman olmayasınız. (Hucurat: 6)

Bu ayet müminlere hitap etmektedir. Ey kâfirler, iftira ve iftira atmaya devam edebilirsiniz.’

İstanbul Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’in paylaşımları toplumda büyük tepkiyle karşılandı.

“CAFER KOÇYİĞİT OKUL MÜDÜRLÜĞÜNÜN GÖREVİNE DEVAM EDECEK Mİ?”

Bu bilgiler kapsamında; Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit ile ilgili bir süreç başlattınız mı? Olmazsa başlanacak mı?

Halkı kin ve düşmanlığa sevk eden, aşağılayıcı paylaşımlar yapan Cafer Koçyiğit, okul müdürü olarak görevine devam edecek mi?

“DÜĞME VE TEMEL İLE YAPILAN PROTOKOLLERİ ÇÖP SEPETİNE ATIN”

Yıldırım Kaya, bugün konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türkiye 6 gündür ayakta. Herkes konuşuyor. 6 yaşındaki kızın 29 yaşındaki kız çocuğuyla evlendirilip cinsel taciz ve tecavüze uğramasına vicdanı, vicdanı olan herkes tepki gösteriyor. 6 yaşındaki bir kız çocuğunun mahkeme kayıtlarına dayandığını ancak Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’in “Ben bu konuda sessizim. Daha önce bu konuda Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e soru önergesi vermiştim. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı aracılığıyla Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e bir soru daha sunacağım.

Bu ankette Cağaloğlu Anadolu Lisesi Müdürü Cafer Koçyiğit’in İstanbul’da paylaştığı tweet yer almaktadır. Bu tweet 6 yaşındaki bir çocuğa yapılanları savunan ve bu olaya tepki gösterenleri kınayan bir tweettir. Mahmut Özer’e çağrım şudur: Bu okul müdürü bir saniye bile görev başında olamaz. İstanbul Valisi, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü bu olaya sessiz kalamazsınız. Çocuklarımızla ilgileneceğiz. Ancak buradan anne babalara, anne babalara bir çağrım var: Çocuklarımızı asla bu zihniyetlere teslim etmemeliyiz. Mahmut Özer protokollerini 10 vakıf ve tarikatla devam ettirirse bundan daha beter sonuçlarla karşılaşırız. Bir an önce kendi kadronuzla eğitime devam etmeyi görev sayın. Tarikat ve vakıflarla yapılan protokolleri çöpe atın. Bunu yapmazsanız, olacak tüm aksiliklerin sorumluluğunu alırsınız.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu