Haber

CHP Genel Başkan adayı Özel Bolu Açıklamasında konuştu

CHP Genel Başkan adaylığını açıklayan Küme Lideri Özgür Özel, “Kimseyi kırmadan, genel başkanımıza saygısızlık etmeden, farklı düşüncelerimizi ve itirazlarımızı dile getirerek partinin yeniden umudunu kazanmasını, heyecanlanmasını, ayağa kalkmasını ve ülkesine sahip çıkmasını bekliyoruz. ” söz konusu.

Temasları kapsamında CHP Bolu İl Başkanlığı’na gelen Özel, parti binası önünde yaptığı konuşmada, aracından indikten sonra tanıştığı herkesten “değişim istiyoruz” sözlerini duyduğunu söyledi.

Bolu’nun 100. yılına giren Cumhuriyeti kimin emanet ettiğini bildiğini belirten Özel, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhuriyeti siyasetçilere emanet etmedi. Başkomutan olmasına rağmen emanet etmedi. askerlere. Atatürk, Cumhuriyeti gençlere emanet etti.” dedi.

Özel, 14 ve 28 Mayıs seçimlerinde yaşanan kayıpların telafi edilmesi gerektiğini belirterek, ana muhalefetin bir an önce aklını başına toplayıp ayağa kalkması, önce partisine sonra ülkesine sahip çıkması gerektiğini vurguladı.

Seçimlerden sonra genel liderlerinin öncülük edeceği bir değişim sürecini umduklarını ancak “sonucu yenilgi olarak görmeyen, yenilgiye farklı isimler veren bir yaklaşımla” karşı karşıya kaldıklarını belirten Özel, “Kimseyi kırmadan, Genel başkanımıza saygısızlık etmeden, farklı düşüncelerimizi ve itirazlarımızı dile getirerek partinin umutlanmasını, heyecanlanmasını ve yeniden ayağa kalkmasını istiyoruz.” Ve kendisinden ülkesini korumasını bekliyoruz.” sözlerini kullandı.

“Örgütün kararını Ankara’da uygulayan lider olacağım” sözünü verdi

Özel, kongreyi bekleyen CHP’li herkesin “delegeler ne diyecek?” diye düşündüğünü ifade etti. ve söyledi:

“Sokak değişikliğini konuştuğumuzda Ankara’da delegeler ne yapacak acaba? Kimse paniğe kapılmasın. Sokağın ne söylediğine bakmamız lazım. Bolu İl Başkanım şöyle dedi: ‘Biz bu kararı vermeyeceğiz’ Tüm ilçelerimize ve merkeze sandık koyacağız. Sandıktan değişiklik gelirse değişiklik olur. ‘İmzalayacağız, oy vereceğiz.’ “Sokaklar ne derse desin, buna razıyım. Türkiye’deki tüm delegelerden temel beklentimiz budur.”

Seçilmesi halinde yönetim kadrosunda yeni genç isimlerin yer alacağını belirten Özel, “Örgütü şereflendiren, kararına saygı duyan, örgütün kararını Ankara’da uygulayan lider” olma sözü veren Özel, Diğer partilerle ittifak kurarken yapılan hataların CHP’yi büyütmediğini söyledi.

Özel, “Parti dilinin sağcılaştırılması, soldan uzaklaşma umutları kırmıştır” yorumunu yaparak, “Gençlerle yönetebilecek, istediği gibi bir ülke vaat edebilecek tek güç CHP iken, bu durumun böyle olması asla kabul edilemez.” bundan mahrumdur. Artık Tayyip Erdoğan’ın karşısında duracak ve onunla savaşacaktır.” Birini aramıyoruz. Erdoğan’ı geride bırakacak bir şeye ihtiyacımız var. Devletine, milletine, cumhuriyetine sadık, devrimciliği savunan, laiklikten taviz vermeyen, gerçek anlamda Atatürk partisi gibi davranan, Tayyip Erdoğan’ı geride bırakan, ileriye bakan bir Cumhuriyet Halk Partisi’ni yöneteceğiz. ” dedi.

“Gerektiğinde ittifak yapılır”

Toplumun her kesimine destek vereceklerinin altını çizen Özel, “AK Parti’ye, MHP’ye, HDP’ye, GÜZEL Parti’ye oy verenlerin veya sandıktan çıkmayan partilerin sıkıntılarından endişe duyan CHP, Sandığa gitmeyenlerin yüzde 25’lik bir mahkûmiyeti yok.”

Özel, gerektiğinde siyasi ittifaklar yapılacağını belirterek şöyle devam etti:

“Ama koşu yarışında sanki birbirlerine bellerinden zincirle bağlıymışçasına ‘kızdırmayın’, ‘kızdırmayın’, ‘yapmayın’ diye birbirlerini engelleyen insanlar var. ‘Sonunda beni yolda bıraksınlar’, anonim siyasetle değil, özgüvenle, 100’üncü yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nde reel siyasetin hayata geçirilmesinin tek reçetesi olduğuna şahit oluyorum. sonuç verecektir ve bu partinin tüm üyeleri buna inanacaktır.”

CHP’nin 100’üncü yılında partiden ihraç edilenler için af çıkarması gerektiğini belirten Özel, “Geçmişte anlaşmazlık yaşadığımız kişilere, nedeni ne olursa olsun, partinin kapılarının sonuna kadar açılması gündemde olmalıdır. ‘Ama’ yok gündemi. Bunu savunuyorum. Bunun arkasındayım. 6 Kasım’da bu partinin kapılarını kapatacağım.” “Şimdiye kadar açacağız. Neden açacağız? Çünkü burası babamızın evi.” dedi.

Tanju Özcan konuşmayı ofis penceresinden dinledi

Bu arada, 26 Temmuz’da CHP Yüksek Disiplin Kurulu tarafından partiden ihraç edilen Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Özel’in konuşmasını il merkezinin karşısındaki belediye binasından dinledi.

Özcan’ın, konuşmasının büyük bölümünde Özel’in ifadesinin alındığı alanı ofisinin penceresinden izlediği görüldü.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu