Haber

Pakistan’da seçim gününde 51 terör saldırısı: 12 ölü, 39 yaralı

Pakistan ordusu, seçim günü ülke genelinde düzenlenen 51 terör saldırısında 10 güvenlik görevlisi ve 2 sivil olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 39 güvenlik görevlisinin de yaralandığını duyurdu.

TERÖR SALDIRILARINDA 12 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Pakistan ordusundan yapılan açıklamada, seçim günü Hayber Pakhtunkhwa ve Belucistan vilayetlerinde birden fazlası olmak üzere 51 “terör saldırısı” gerçekleştirildiği belirtildi. Açıklamada, söz konusu saldırılarda 10 güvenlik görevlisi ve 2 sivil olmak üzere 12 kişinin hayatını kaybettiği, 39 güvenlik görevlisinin de yaralandığı kaydedildi.

“5 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

Açıklamada, çatışmalarda 5 “teröristin” etkisiz hale getirildiği belirtilerek, birçok potansiyel tehdidin de ortadan kaldırıldığı vurgulandı. Açıklamada, yaklaşık 6 bin hassas oy verme noktasında seçim güvenliğinin sağlanması amacıyla 137 bin asker ve paramiliter birlik ile 7 bin 800 acil müdahale gücünün görevlendirildiği kaydedildi.

PAKİSTAN’DA PARLAMENTER SEÇİMLERİ

Pakistan’da 5 yıl boyunca yasama görevini yürütecek olan Pakistan Ulusal Meclisi (NA) ve il meclislerinin seçimi için yerel saatle 08.00’de başlayan oy verme işlemi saat 17.00’de sona erdi.

Ulusal Meclis ve il genel meclisi seçimlerinin yapıldığı Pakistan’da oy sayımı devam ederken, sonuçlar da büyük bir heyecanla bekleniyor. Eski Başbakan Navaz Şerif liderliğindeki Pakistan Müslüman Birliği-Navaz (PML-N) ile tutuklu eski Başbakan İmran Han’ın partisi olan Pakistan Adalet Hareketi’nin (PTI) desteklediği bağımsız milletvekilleri arasındaki rekabet dikkat çekiyor.

Ulusal basının paylaştığı resmi olmayan sonuçlara göre ülke genelinde seçimlere PTI’nın bağımsız milletvekilleri liderlik ediyor. Eski Başbakan Khan’ın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, PTI’nın bağımsız milletvekillerinin seçimlerde açık ara önde olduğu paylaşıldı.

PML-N henüz seçim sonuçlarına ilişkin bir açıklama yapmadı.

SON GENEL SEÇİMLER 2018 YILINDA YAPILDI

Pakistan’da son genel seçimler 25 Temmuz 2018’de yapılmış ve İmran Han hükümeti göreve başlamıştı.

Pakistan Ulusal Meclisi’nde 10 Nisan 2022’de yapılan güven oylamasında İmran Han hükümeti 174 “hayır” oyu ile düştü.

Üç dönem başbakanlık yapan Navaz Şerif’in kardeşi Şahbaz Şerif, 11 Nisan 2022’de Meclis’te yapılan seçimde 174 oy alarak çoğunluğun desteğiyle Başbakan seçildi ve Ağustos ayına kadar ülkeyi yönetti. 2023.

Ülkeyi genel seçimlere kadar yönetecek olan geçici hükümetin Başbakanı Anvarul Hak Kakar, 14 Ağustos 2023’te yemin etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu